onsdag 13 augusti 2008

A POOR UGLY GUIDE TO GOTHENBURG!

Medans andra delar av gänget åkte till glassiga Italien passade Mr Macktastic och Reliken på en road-trip till staden GBG, eller Göteborg som den också kallas!

Vad ska man säga om den stan? Vi kom fram till att vi tyckte om den mycket!

Göteborg ligger i Sverige, på den västra sidan av landet, ni vet därborta åt vänster på kartan...


För att passa in så bra som möjligt var vi tvugna att studera lite om stadens historia, profiler och lära oss de lokala sederna:

Det första vi gjorde var att klä oss för att passa in, det görs enklast genom att inhandla öl (av billig sort) på bolaget och säga saker som: "gött" och "änna". En stor lokal profil är Kurt Olsson som tydligen var med i TV nån gång på typ buskistimmen eller nåt... Idolporträtt finns uppsatta lite över hela staden för att hylla sin hjälte, när vi träffade honom tvekade han inte en sekund på att posera lite med oss...

Tro nu inte att Göteborgarna är ett gäng trolösa storsnusare som inte har respekt för kultur och religion, många av stadens tempel är storartade och göteborgarna visar stor vördnad för deras gud som de kallar för "Glenn" eller "Fesk". Här är den så kallade fiskekyrkan, eller vi tror att den hette så, de flesta mumlade något om "feskekôrka" men det vet vi inget om...
Sedemera träffade vi upp ett gäng glada typer (på göteborgska: "goa gubbar", reds anm.) på några glas öl. Är det något som göteborgarna kan så är det att ha kul i samband med alkoholdrickande, något som går ganska lätt när en öl kostar ca 25 kronor. Eftersom valutan är densamma som i Stockholm så var det inga problem för oss att bli ordentligt runda under fötterna! Här ett riktigt trevligt gäng som mer än gärna svepte sig ett glas på kvällskvisten, eftersom alla inte gett sitt medgivande till att vara md på bild har jag med datorns hjälp försökt måla deras sinnesstämmning natten i fråga! Goa göbbar det!


Dagen efter var det dags att måla lite på bakfyllan, sånt görs i gbg av väldigt många färger och göteborgarna själva har en lång och gedigen erfarenhet av denna konstart... Detta dock utfört av två sthlmare.

Efter målandet blev det dags för ännu fler öl och utgång, för att senare hamna på ett så kallat "efterhak" där man immundigar diverse maträtter av lokal typ.
Här satt ett gäng kända göteborgare och såg relativt slitna ut i augustikvällen, dom hade varit på klubben styrbord babord och inte lämnat stället förrens ölen var slut... Glenn i bakgrunden blev jätteupprörd över att vi fotograferade och hotade med att slänga en hjullastare på oss!

I götet målar dom på det mesta, synonymen till vänster syntes i princip över hela staden i alla dess färger. Vi hörde av en vän att dom tillomed hade vart framme och kladdat på hans ben när han däckat i en park, det är hårdkokt det...

Så kan det gå om man däckar i slottsskogen tydligen...





Så slutligen, för att summera vår vistelse i Göteborg:


  1. Öl

  2. Måla

  3. Öl & ös

  4. Fesk

  5. Glenn

  6. Trevligt


Kort och gott kan man säga att vi trivdes som fisken i vattnet, Göteborg är en härlig stad och människorna var trevliga! Bästa säsongerna att resa dit är på våren och sommaren, då man faktiskt kan uppleva dagar utan regn.



För att illustrera hur trevliga Göteborgare verkligen är så avslutar jag med denna bild tagen i en trappuppgång en morgon i götet:



Tills nästa gång, ha det la gött o baka upp en snus änna! Vill du lära dig lite göteborgska i tal, stil och utseende kan du alltid följa den här länken och se en instruktionsfilm:

http://www.youtube.com/watch?v=E8XHvnf-eBc

//Mack Tastic & GG-Relic!





4 kommentarer:

  1. Snacka om att ni har gjort götet. Ni har blivit helt "gubbifierade"... gött mos!!! Änna!

    SvaraRadera
  2. wow!
    när o fjärran nästa?

    SvaraRadera
  3. Mycket roande att läsa om er tripp!
    Hoppas vi syns på festen imorgon!
    / Vesslan

    SvaraRadera
  4. Gött mos!
    Alla heter Glenn i Göteborg....
    Alla rensar fisk i Göteborg....

    SvaraRadera